Diagnóstico alimenticio y composición químico nutricional de los principales insumos de uso pecuario del valle del mantaro

A. Michael Lafore, Felipe Antonio San Martin Howard, R. Custodio Bojórquez, F. Teresa Arbaiza, Fernando Demetrio Carcelen Caceres

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

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Resumen

Dairy cattle breeders (n=67) in the Mantaro valley (Junín, Peru) were surveyed in regard to feeding practices and the chemical-nutritional components of 68 feeds were analyzed for dry matter, raw protein, neutral detergent fiber, digestibility in vitro of dry matter, total digestible nutrients, metabolizable and digestible energy. Semintensive production situations predominate (78%) and legume-like grasses (94%), principally rye grass and clover (81 %), comprise the bulk of the diet. Grazing, supplemented with cut grass, grains and minerals gíven in the corrals, is the principal feeding strategy (77%), and maize is the most frequently used harvest residue (81 %). Nutritional values of cattle diet components from different parts of Mantaro valley are presented.

Título traducido de la contribuciónFood diagnosis and nutritional chemical composition of the main supplies of livestock use in the Mantaro valley
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)74-78
Número de páginas5
PublicaciónRevista de Investigaciones Veterinarias del Peru
Volumen10
N.º2
EstadoPublicada - 1999
Publicado de forma externa

Palabras clave

  • Dairy cattle
  • Digestibility
  • Feeding systems
  • Nutritional composition

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Diagnóstico alimenticio y composición químico nutricional de los principales insumos de uso pecuario del valle del mantaro'. En conjunto forman una huella única.

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