Food plants of 19 butterflies species (Lepidoptera) from loreto, Peru

Joel Vásquez Bardales, Ricardo Zárate Gómez, Percy Huiñapi Canaquiri, Julio Pinedo Jiménez, Juan José Ramírez Hernández, Gerardo Lamas, Pedro Vela García

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

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Resumen

This work reports the food plants utilized by 19 species of butterflies from Allpahuayo-Mishana Research Center and the Community of San Rafael, Loreto, Peru. We report 23 plant species and one hybrid of angiosperms used by the butterflies. Larval host plants were 21 species and five were adult nectar sources. Two species were both host plant and nectar source: Passiflora coccinea Aubl. and Passiflora edulis Sims. The most frequently used plant families were Solanaceae, Passifloraceae, Fabaceae and Aristolochiaceae.
Idioma originalInglés estadounidense
Páginas (desde-hasta)35-42
Número de páginas8
PublicaciónRevista Peruana de Biologia
Volumen24
N.º1
DOI
EstadoPublicada - 1 abr. 2017

Palabras clave

  • Biotrade
  • Host plants
  • Nectar sources
  • Plant-Animal relationships
  • Sustainability

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Food plants of 19 butterflies species (Lepidoptera) from loreto, Peru'. En conjunto forman una huella única.

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