Food in ancient Peru: Haku mikumusum (Let's go to Eat!)

Título traducido de la contribución: La comida en el antiguo Perú: Haku mikumusum (¡vamos a comer!)

Producción científica: Contribución a una revistaArtículo de revisiónrevisión exhaustiva

5 Citas (Scopus)

Resumen

The Andean region is one of the eight world centers where plant and animal domestication originated. Given that food is a structural factor of social reality, a description is given of the close relationship that Andean men developed with their geographic surroundings, and the plants and animals they domesticated, giving rise to a remarkable culture that united the extraordinary nutritional richness of their traditional food with a food production, conservation and distribution system that led to a civilization who never experienced hunger. Some foods of ancient Peru are briefly described in the following review.

Título traducido de la contribuciónLa comida en el antiguo Perú: Haku mikumusum (¡vamos a comer!)
Idioma originalInglés
Páginas (desde-hasta)409-413
Número de páginas5
PublicaciónRevista Peruana de Medicina Experimental y Salud Publica
Volumen29
N.º3
DOI
EstadoPublicada - 2012
Publicado de forma externa

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'La comida en el antiguo Perú: Haku mikumusum (¡vamos a comer!)'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto