La comida en el antiguo Perú: Haku mikumusum (¡vamos a comer!)

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículo de revisiónrevisión exhaustiva

2 Citas (Scopus)

Resumen

The Andean region is one of the eight world centers where plant and animal domestication originated. Given that food is a structural factor of social reality, a description is given of the close relationship that Andean men developed with their geographic surroundings, and the plants and animals they domesticated, giving rise to a remarkable culture that united the extraordinary nutritional richness of their traditional food with a food production, conservation and distribution system that led to a civilization who never experienced hunger. Some foods of ancient Peru are briefly described in the following review.

Título traducido de la contribuciónFood in ancient Peru: Haku mikumusum (Let's go to Eat!)
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)409-413
Número de páginas5
PublicaciónRevista Peruana de Medicina de Experimental y Salud Publica
Volumen29
N.º3
DOI
EstadoPublicada - 2012

Palabras clave

  • Food
  • Indigenous population
  • Peru
  • Plants, edible

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'La comida en el antiguo Perú: Haku mikumusum (¡vamos a comer!)'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto