Uso de la harina de maní forrajero (Arachis pintoi Krapov & WC Greg) en la alimentación de cuyes (Cavia porcellus L)

M. Alejandrina Sotelo, M. Carlos Contreras, M. Edgar Norabuena, C. Gladys Carrión, Q. Victoria Reátegui, Roxana Castañeda

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

2 Citas (Scopus)

Resumen

The aim of the present study was to evaluate the effect of pinto peanut Arachis pintoi in Guinea pigs in the growing stage. The experiment lasted for 49 days and included 64 weaned male Guinea pigs, arranged in a completely randomized block design with four treatments (0, 5, 10, 15% levels of A. pintoi meal), with four repetitions and four Guinea pigs per repetition The results indicate that there was no significant difference between A. pintoi levels for body weight gain, feed intake, feed conversion, carcass yield and economic retribution.

Título traducido de la contribuciónUse of pinto peanut (Arachis pintoi Krapov & WC Greg) meal in Guinea pig feeding (Cavia porcellus L)
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)1249-1258
Número de páginas10
PublicaciónRevista de Investigaciones Veterinarias del Peru
Volumen29
N.º4
DOI
EstadoPublicada - 2018

Nota bibliográfica

Publisher Copyright:
© 2018 Universidad Nacional Mayor de San Marcos. All Rights Reserved.

Palabras clave

  • Arachis pintoi
  • Carcass yield
  • Economic retribution
  • Feed conversion
  • Guinea pigs

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Uso de la harina de maní forrajero (Arachis pintoi Krapov & WC Greg) en la alimentación de cuyes (Cavia porcellus L)'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto