Deficiencia de vitamina C como causa de mortalidad y morbilidad en cuyes de crianza intensiva y su tratamiento

L. Juan Olazábal, H. Rosina Camargo, L. Madeline García, Siever Morales-Cauti

Resultado de la investigación: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

Resumen

The problem of morbidity and mortality of Guinea pigs in a farm in the province of Trujillo, La Libertad region, is described. Due to Vitamin C levels, blood and lesions, a deficiency of Vitamin C was diagnosed and therefore alfalfa ad libitum was supplemented during 21 days in four animals on days 0, 1, 7, 14 and 21 of the supplementations. The increase in blood ascorbic acid levels was observed from the first day of the supplementation and its normalization at the end of the evaluation period. Moreover, the complete recovery of body condition in the evaluated animals.

Título traducido de la contribuciónVitamin C deficiency as a cause of mortality and morbidity in intensive breeding Guinea pigs and their treatment
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)1718-1723
Número de páginas6
PublicaciónRevista de Investigaciones Veterinarias del Peru
Volumen30
N.º4
DOI
EstadoPublicada - 1 dic 2019
Publicado de forma externa

Palabras clave

  • Deficiency, treatment
  • Guinea pig
  • Vitamic C

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Deficiencia de vitamina C como causa de mortalidad y morbilidad en cuyes de crianza intensiva y su tratamiento'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto